Meny

PRESSRELEASE

2012-03-20

Tyghunden Snuff – ett hysteriskt roligt socialt experiment


Johan Höglund har cyniskt utnyttjat en luggsliten gul tyghund vid namn Snuff som alibi för att skriva mejl, med de mest bisarra frågor och förslag, till svenska myndigheter, organisationer och företag. Mejlen har sedan blivit till bok – lika rolig som klassikern ”Brev till samhället” men ännu intelligentare, galnare och betydligt mer provocerande.

Författaren Johan Höglund låter Tyghunden Snuff vara med på något sätt i alla sina mejl. Vid första anblicken är det avväpnande, men i själva verket är ämnena så tabubelagda att de blir ännu svårare att förhålla sig till då ett gosedjur är inblandat.

· Johan vill köpa sex – han vet att det är olagligt och använder Snuff som förevändning. Han mejlar polisen och frågar om det är OK för honom att hyra in två prostituerade för att ha sex med tyghunden på film. Johan ska ”eventuellt” vara med själv också. Eftersom de prostituerade ska filmas betecknas betalningen som skådespelararvode och polisen svarar vänligt och korrekt att det går alldeles utmärkt – Johan kan med gott samvete och utan risk för att bli åtalad betala två prostituerade för att ha sex honom.

 · Johan mejlar olika äldreboenden. Han och Snuff vill komma på besök. De vill framföra en mycket dyster pjäs, där alla dör, för de ålderstigna patienterna. Återigen får Johan mycket artiga och dessutom entusiastiska svar. De är hjärtligt välkomna att framföra sin morbida föreställning.

· Johan är den ambitiösa klasspappan som vill att klassens maskot Snuff ska skaka galler i ett halvår och att barnen ska hälsa på. Detta ska verka avskräckande på eleverna och få dem att inse att ett fängelse är en plats man vill undvika. Kumla, Hall och Norrtäljeanstalten svarar. Alla nekande. Men mycket artigt.
· Med hjälp av Snuff lurar Johan framgångsrikt till sig pengar av IKEA,  han ansöker om att få Snuff avlivad på djursjukhus inför sina barn, han vill tillsammans med Snuff hjälpa till med skolors sexualundervisning genom att  lära barn om fisting och han planerar att anordna en temadag på dagis där pojkarna får lära sig om bilar och flickorna om dammsugning.

Boken är underhållande, rörande och tankeväckande. Genom Snuff ifrågasätter Johan attityder och regler i samhället.  Han tar upp känsliga ämnen som barnuppfostran, religion, sex, jämställdhet, åldrande och död på ett sätt som inte gjorts tidigare.

Han sätter också fingret på något mycket intressant – den svenska folksjälen.

Diskrepansen mellan Johans osannolika förslag och frågor och de svar han får säger väldigt mycket om oss svenskar. Vi är lite försiktiga, ganska konflikträdda, mycket korrekta och kanske en smula naiva.

När Johan mejlar djurparker och vill att de, istället för djur, ska bura in allvarligt psykiskt störda människor tillsammans med Snuff  ”för att det är så otroligt roligt och oförutsägbart att se den sjuke interagera med tyghunden”, och får till svar att det låter som ett mycket spännande förslag är det humor på hög nivå.

Efter att ha skrattat gott åt alla Snuffs upptåg och skakat på huvudet åt de trevliga mejlsvaren kan man inte låta bli att undra: hur kommer det sig att inte ett enda av Johans mejl besvarades med det ”Dra åt helvete!” de så väl förtjänar?

Tyghunden Snuff - konstiga mejl och osannolika svar

Av Johan Höglund , Abracadabra förlag

Läs mer på www.tyghundensnuff.se
Och på Snuffs blogg: www.tyghundensnuff.blogg.se

Mer information kontakta Johan Höglund

Telefon: 070 – 580 61 00
Mejl: johan@abracadabra.se

För högupplösta bilder och recensionsexemplar kontakta mig med vändande mail.

Nedan: Bilder på Snuff då han säljer sin bok i centrala Stockholm – som uteliggare vid Stureplan, som fnask på gamla horstråket Malmskillnadsgatan och som pundare på Plattan

Dominika Peczynski
Mafioso PR
Jungfrugatan 24
114 44 Stockholm
Tel: 0735-379 112
Mob: 08-442 30 90
www.mafioso.se
Följ mig på:
www.dominika.nu